Anar directament a les notícies

La plataforma de transparència de Compromís volemsaber.com tramita en un any més de 700 preguntes ciutadanes

Publicat el en Llibertat i Igualtat

Ferri: “Aquestes xifres demostren que existeix una demanda ciutadana de govern obert i participació que no està sent atesa per les administracions valencianes”.

La plataforma de transparència i govern obert de la Coalició Compromís, Volemsaber.com, ha complit esta setmana un any de vida durant el qual ha traslladat les preguntes presentades per la ciutadania a través dels grups de Compromís en les diferents institucions. En este període ha rebut 709 preguntes de les quals 450 es troben presentades o en tramitació i 259 han sigut contestades per les administracions.

Les preguntes tracten una àmplia varietat de temes, tot i que destaquen les que fan referència als casos de corrupció i a la degradació dels serveis públics més bàsics com ara l’Educació o la Sanitat.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “Hem de donar les gràcies a totes les persones que han participat en la nostra plataforma. Tot i que estem satisfets pel nivell de participació, considerem que hauria de ser la pròpia Generalitat la que posara a disposició de la ciutadania unes eines per a canalitzar les seues preguntes i peticions. Existeix la demanda, com ho demostren les xifres de participació de Volemsaber, però falta voluntat política per a instaurar la transparència com a forma de governar”.

Durant este any també s’ha començat a introduir en la plataforma Volemsaber.com dades de la pròpia Coalició Compromís, com ara les retribucions dels càrrecs electes i assessors a les diferents administracions o els comptes de la coalició i dels seus grups institucionals.

Volemsaber.com ha rebut en este any de vida un total de 62.000 visualitzacions de més de 13.000 usuaris diferents.

Per a Ferri “La transparència ha de formar part de l’ADN de qualsevol societat democràtica avançada. L’opacitat que ha regnat en la política tradicional és una de les explicacions dels nombrosos escàndols de corrupció que estem coneixent en l’actualitat”.