Bota al contingut principal

El diputat de Compromís li pregunta al conseller de Sanitat “quines mesures ha previst el seu departament, si és que n’ha previst cap, per a acostar el nombre de llits a les xifres recomanades”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat “el greu dèficit de llits hospitalaris que patim a les comarques de Castelló, un dèficit que no només no es corregeix amb els anys sinó que, ben al contrari, augmenta. I és que, segons l’OMS, màxim organisme mundial en matèria de salut, donat el nombre d’habitants, hauríem de tindre prop de 5.000 llits hospitalaris; però, en la trista realitat actual, només en tenim 1.426 de públics, i 124 de privats”.

Pañella ha explicat que “els cinc centres situats a la província –La Magdalena, l’Hospital Provincial i l’Hospital General, a Castelló, més l’Hospital de Vinaròs i l’Hospital de la Plana de Vila-real- no ofereixen la ràtio que estableix l’OMS d’entre 8 i 10 llits per cada 1.000 habitants. Els centres hospitalaris de Castelló posseeixen una mitjana de 2,71 llits per cada mil habitants, una xifra molt per sota tant de la mitjana mundial com de l’espanyola, que es troba en 3,22 llits per mil habitants. A més, en la mitjana de 2,71 llits per mil habitants s’inclouen els dos serveis privats de la província, l’Hospital Rei En Jaume i l’Institut Traumatològic de Castàlia, la qual cosa encara agreuja més la situació, perquè la xifra del tant per cent de centres públics encara disminueix”.

Davant d’aquest alarmant dèficit hospitalari, el diputat de Compromís ha declarat que “li he presentat dues preguntes al conseller: una, per a saber “quins són els motius de l’ìncompliment en la província de Castelló de la recomanació de la quantitat del nombre de llits hospitalaris per habitant que formula l’OMS”; i la segona, per a exigir-li saber “quines mesures té previst posar en marxa la Conselleria per a augmentar el nombre de llits hospitalaris per cada mil habitants a les comarques de Castelló”. I Pañella ha afegit: “Mentrestant, projectes com l’hospital de la Vall d’Uixó o les ampliacions previstes en uns altres centres, dormen la son dels justos en algun calaix de la Conselleria”.