Bota al contingut principal

El membre del Consell d’Administració de RTVV a proposta de Compromís, Rafael Xambó, ha denunciat hui davant la Fiscalia el presumpte tracte de favor per part de RTVV a Las Provincias TV i Popular TV quan López Jaraba era el director general de l’ens públic.

Segons ha pogut constatar Xambó, López Jaraba perdonà a Las Provincias TV i Popular TV entre 5 i 8 milions d’euros que haurien d’haver pagat per usar el seu múltiplex. És un frau que perjudica els interessos de la televisió pública i, per tant, els del conjunt de la ciutadania, ha afirmat el conseller de RTVV.

Xambó ha destacat el fet que RTVV perdonara eixos milions d’euros i donara facilitats a grups de comunicació privats en un context en què s’acomiaden 1.200 treballadors amb l’ERO.

Xambó acusa López Jaraba d’incórrer també en un delicte d’incompatibilitat en mantindre un pacte verbal, corroborat després amb un contracte signat a 15 dies d’abandonar el seu càrrec, amb el grup Vocento per a la concessió del múltiplex a Las Provincias TV, quan López Jaraba ha treballat per ABC, diari pertanyent al mateix grup de comunicació.