Anar directament a les notícies

Oltra: “La Fiscalia hauria d’actuar d’ofici davant l’obscura relació de les empreses de la família Cotino amb els governs del PP”

Publicat el en Llibertat i Igualtat

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit hui a les informacions que revelen que les empreses de la família Cotino reberen adjudicacions de la Generalitat Valenciana sense ser l’opció millor puntuada en concursos públics. Per a Oltra “si ja estaven sota sospita les nombroses adjudicacions que les empreses de la família Cotino han rebut sistemàticament per part de la Generalitat governada pel PP, que sumen uns 800 milions d’euros sense contar les adjudicacions per part d’empreses públiques, ara estes noves dades augmenten l’escàndol”.

Un registre de 200.000 euros en la comptabilitat B del PP que portava l’ex tresorer Luís Bárcenas confirmà el presumpte finançament il·legal al PP per part de Sedesa, propietat dels Cotino, que ja s’apuntava en la instrucció del cas Gürtel. “Ara estos nous indicis d’irregularitats en la contractació pública haurien de fer que la Fiscalia actuara d’ofici per a investigar els presumptes pagaments de les empreses de la família Cotino al PP a canvi de concessions públiques, un clar delicte de suborn”.

Oltra ha recordat que el passat mes d’abril el president de Les Corts, Juan Cotino, negà a Compromís la tramitació d’una petició de documentació en què la coalició reclamava tots els expedients de contractació de la Generalitat Valenciana amb les empreses de la família Cotino. El President de Les Corts justificà la negativa a la tramitació en què era una petició de documentació ja satisfeta pel Consell, “cosa que és totalment falsa”.

Per a la diputada de Compromís “a mesura que coneixem més dades sobre l’obscura relació de les empreses de la família Cotino amb el govern del PP entenem el perquè d’eixa obsessió en no facilitar-nos còpia dels contractes, però des de Compromís anem a continuar reclamant-los perquè tenim dret a saber què s’ha fet amb els diners de tots els valencians”.

  • conxa

    quants anys denunciant les irregularitats en les contractacions de les empreses de cotino i familia i la fiscalia mirant cap a un altre costat. vergonya haurien de tenir de no actuar d'ofici. negar documentació als diputats o edils hauria d'estar més castigat per llei.

  • Manuel Domenech Mut

    Ya seria hora que ens dedicarem a canviar algunes lleis quan no serveixen per cumplir amb els mandaments constitucionals.En aquest cas demanaria que la llei diguera que "quan fent us del dret a rebre informació de l'utilització dels diners publics,aquest no fora cumplit en un terme de dies establert(7 dies) será motiu suficient per ser considerat com un indici clar de delicte o complicitat manifesta en el mateix i per tant poder denunciar-ho".En cas de que es repetira un fet semblant,propose que es REMOGA del carrec al politic competent.