Bota al contingut principal

El diputat de Compromís li recorda “la congestió de l’EOI de Castelló, una part important de la demanda de la qual li ve justament de Vila-real”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el Consell es nega a dur a terme l’ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Vila-real, per més que la necessitat d’aquesta ampliació siga evident, donada la demanda existent, i per més que l’Ajuntament de la població així els ho demanara oficialment en el Ple del 10 de juny. De fet, la resposta que m’ha donat a la meua pregunta parlamentària sobre el tema és, per a variar, una declaració tòpica de bones intencions però que després, a l’hora de concretar, es queda en el no res”.

Segons diu Pañella, “en la meua pregunta, els recordava que Vila-real pateix un greuge comparatiu en matèria d’escola d’idiomes. I és que, amb quasi 51.000 habitants, té la mateixa pobra oferta formativa que les altres poblacions veïnes, amb una menor densitat democràfica. Aquesta situació obliga moltes persones de Vila-real, interessades en l’aprenentatge d’idiomes, a desplaçar-se fins a Castelló. I aquest fet, a banda de complicar-los el seu aprentatge, a causa dels desplaçaments, congestiona encara més la EOI de Castelló, que experimenta greus problemes per poder donar cabuda a una demanda molt superior a l’oferta, com hem denunciat en anteriors ocasions. Davant d’aquest fet, per tant, entenem que l’ampliació dels estudis d’idiomes a Vila-real no només satisfaria una demanda existent, i que ha augmentat molt en època de crisi, sinó que ajudaria a la necessària descongestió de l’Escola d’Idiomes de Castelló”.

Però el diputat de Compromís explica que, “davant d’aquesta petició, concreta i raonada, la consellera d’Educació es limita a contestar-me amb llocs comuns -“les actuacions adoptades per esta conselleria en matèria de planificació educativa, s’emmarquen dins dels principis rectors d’eficiència i racionalització dels recursos públics”, “amb l’objectiu d’oferir la cobertura més àmplia de cursos i nivells d’idiomes, es té en compte tant la demanda consolidada com les possibilitats organitzatives de la xarxa d’Escoles Oficials d’Idiomes”-. Es tracta d’una resposta tòpica, d’aquelles de copiar i enganxar, sense dedicar el més mínim interés a la pregunta concreta, ni per tant a la petició de la ciutadania i del Ple del consistori de Vila-real”.