Bota al contingut principal

Compromís es fa ressò de les dades que aporta la coordinadora de lluita contra la sida Calcsicova, que recordem agrupa a les deu principals organitzacions que desenvolupen aquesta tasca, tant a nivell de prevenció com d’ajuda psicològica.

Oltra, mitjançant pregunta per escrit, ha demanat a la Conselleria de Sanitat, que ja que s’ha reduït l’aportació d’aquesta en més d’un 70%, passant de quasi 250.000€ a l’any 2009, fins als 70.000€ de l’any 2013, que faça una valoració de l’augment del risc de contagis per estalviar uns milers d’euros en prevenció.

La diputada ha demanat a més al conseller de Sanitat que no es retalle en prevenció i suport psicològic a aquests malalts, ja que “diverses entitats que estan dins de la coordinadora han hagut de renunciar als projectes que estaven desenvolupant per falta de fons”, i ha afegit “els programes de prevenció són el principal element dissuasori per evitar el contagi per VIH i fins ara han funcionat prou bé. Ara, amb aquestes polítiques d’acabar no només amb tot el sistema públic, sinó amb ONG com aquestes que fan una tasca social inqüestionable, el consell entra en una espiral perversa de joc amb la salut dels ciutadans”.

Per a Compromís, aquesta política de retallades en salut sexual tenen també un rerefons d’integrisme religiós en el qual s’ha instal·lat el partit popular. “Sembla com si compartiren amb certs elements extremistes que la solució a tots els problemes de les malalties de transmissió sexual és l’abstinència sexual”.