Bota al contingut principal

El diputat de Compromís pregunta a Educació “quines mesures pensa prendre per a pagar d’una vegada aquest deute als 344.000 estudiants becats”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “els pares i mares que demanen beques per als llibres de les seues filles i fills, de cara al proper curs, es pregunten amb desconfiança què passarà amb elles, tenint en compte que el Consell deu encara a 344.000 estudiants 40 milions en beques per a llibres, atorgades però no pagades, de cursos anteriors”.

Segons explica Pañella, “davant d’aquest situació, li he presentat a la consellera d’Educació tres preguntes parlamentàries referides a aquest tema de les beques per a llibres. En la primera, li demane quines mesures pensa prendre el seu departament per a poder afrontar d’una vegada el tema dels 40 milions que deu encara de beques de llibres escolars de cursos anteriors. En la segona pretenc que ens explique quines garanties de pagament pot oferir als pares i mares que demanen aquestes beques de cara al proper curs. I, finalment, vull que la consellera ens explique què hi ha de cert sobre una possible reducció d’aquestes ajudes de cara al proper curs”.

I és que, segons diu el diputat de Compromís, “ens trobem davant d’una política de beques per a llibres escolars, per part de la Conselleria, que sembla consistir a reduir cada vegada més aquestes ajudes i, després, no tindre cap pressa en el seu pagament, permetent-se el luxe de demorar-lo fins a extrems inadmissibles, amb els greus perjudicis que aquesta política suposa, per una banda, per als pares i mares d’alumnes receptors d’aquestes ajudes; i per l’altra, per als llibreters que es troben implicats en la distribució dels llibres becats. I des de Compromís pensem que aquests plantejaments de la Conselleria són inadmissibles, i exigim en consecuència una completa modificació dels plantejaments sobre política de beques de llibres escolars”.