Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat aquest dijous a l’oposició, tenint en compte l’evolució del anomenat ‘cas Barcenas’, unir forces per presentar una moció de censura contra el Govern del PP amb un únic punt de programa: convocar eleccions.

En la sessió plenària celebrada al Senat, Baldoví ha recordat que Luis Bárcenas ha estat fins ara per a Rajoy “la llegenda d’un tresorer sense nom”, malgrat que “ha tingut despatx i sou del PP” i durant el seu mandat “amb una mà agafava les comissions i amb l’altra repartia sobres marrons entre dirigents del PP mentre es reservava una part del botí”.

Segons la seua opinió, la conclusió és que el PP ha estat anys concorrent a les eleccions “dopat” i “vigoritzat per finançament il·legal” i, a hores d’ara, els ciutadans tenen “claríssim” que Bárcenas, malgrat la seua condició de presumpte delinqüent, té més credibilitat que el president del Govern perquè “ha decidit obrir les clavegueres del PP”.

Per a Baldoví, Rajoy “menteix” i “amaga el cap com l’estruç”, pel que no mereix la confiança dels ciutadans. En aquest context, creu necessària “una regeneració a fons”, per la qual cosa advoca per una moció de censura amb un únic punt: convocatòria d’eleccions generals.