Bota al contingut principal

La Coalició Compromís ha reclamat al govern espanyol que, de forma coordinada amb la Unió Europea, pose en marxa totes les accions diplomàtiques al seu abast per a aturar l’escalada de la violència homòfoba a Rússia i el silenci governamental davant la violació dels drets humans de lesbianes, gays, transsexuals i bisexuals per part de grups d’ultradreta. Aquesta violència coincideix amb l’aprovació per part de Putin d’un paquet legislatiu que criminalitza la defensa dels drets LGTB.

 

Segons el diputat de Compromís a Les Corts Valencianes i activista LGTB, Fran Ferri “És inacceptable que el ministeri d’exteriors espanyol es dedique a alimentar una polèmica artificial sobre Gibraltar, i no faça res davant l’escalada de la violència homòfoba a Rússia. No sabem en quina situació de risc es poden trobar els ciutadans  de l’Estat Espanyol residents a Rússia o els turistes LGTB, més tenint en compte la celebració en els pròxims messos de grans esdeveniments esportius en un Estat que no respecta la llibertat individual”.

 

“Des de Compromís reclamem que tant el govern espanyol com la Unió Europea plantege a Rússia el canvi en les seues polítiques i la defensa dels drets humans com a requisit per a enfortir els llaços comercials i polítics. Els interessos econòmics d’algunes empreses no poden estar per damunt de la dignitat de totes les persones”. ha conclòs Ferri.

 

En aquest sentit, el diputat de Compromís-Q al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, registrarà una iniciativa parlamentaria per a instar al govern espanyol a actuar davant aquesta situació tan preocupant.