Bota al contingut principal

Pañella: “Malgrat l’opinió contrària de la Fiscalia, el Consell no només no retira el concert amb aquests centres, sinó que damunt l’amplia”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat d’“aberrant” el fet de “fomentar des dels poders públics els centres d’ensenyament que practiquen la separació de sexes a les aules. A les comarques de Castelló, aquest és el cas dels centres Miralvent (per a xiques) i Torrenova (per a xics), ambdós instal·lats al terme municipal de Betxí i ambdós vinculats a l’Opus Dei”.

Pañella ha recordat com “la Fiscal de Violència de Gènere de València va instar fa setmanes a l’eliminació d’aquesta mena de centres discriminadors ja que, segons es preguntava, “com van a educar en la igualtat quan comencen discriminant l’alumnat segons el sexe?”. De fet, la fiscal assegurava que aquests plantejaments eren contraris a l’ordenament constitucional, ja que entrebanquen de manera greu la consideració social dels dos sexes des de la completa igualtat. I bé, des del Consell del PP no només es fan oïdes sordes a aquestes consideracions sinó que, ben al contrari, de cara al nou curs escolar encara s’amplia la concertació a dos unitats més d’aquests centres discriminadors”.

El diputat de Compromís ha declarat que “l’opció discriminatòria pel sexe és d’una constitucionalitat més que dubtosa. Però el que ja és aberrant és que, damunt, siga finançada amb diners públics. En tot cas, qui tinga el capritx de dur les seues filles i els seus fills a aquests centres discriminadors, que s’ho pague de la seua butxaca, i no dels diners de tots els ciutadans. Des de Compromís no estem disposats a admetre, ni que siga amb el nostre silenci, aquesta perversió del sistema de concertació, i per tant exigim que tots els centres privats que reben subvencions públiques, en aquest cas de la Generalitat, s’hagen d’atendre a les mateixes normatives legals que els centres públics, començant, per tant, pel respecte a la igualtat de les persones, sense cap discriminació per raons de sexe”.