Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “exigim a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, que explique com és possible que es permeta que la dessaladora d’Aigua Amarga, a Alacant, aboque aigua directament a este saladar protegit, ateses les conseqüències que això té per a l’ecosistema”. 

Mollà ha indicat que “després que els veïns de la zona hagen alertat de la plaga de mosquits que s’havia generat com a causa d’un abocament d’aigua, s’ha fet evident que la dessaladora porta a terme estos abocaments de manera habitual”. 

En este sentit, la diputada ha assenyalat que “les diferents administracions han assegurat sempre que la dessaladora no afectaria a l’aiguamoll, però és evident que té repercussions en el seu nivell freàtic i podria causar també desequilibris en este saladar protegit”. 

Davant esta situació, Mireia Mollà ha apuntat que “exigim a la consellera que aclarisca esta qüestió i que detalle també si l’aigua abocada contenia salmorra i fins quin punt està definit el protocol per a tractar estos casos, al temps que volem saber quines mesures pensa adoptar per a que no es torne a repetir esta contaminació de l’aiguamoll”.

“Exigim a les diferents administracions que es preocupen per protegir i conservar Aigua Amarga davant agressions com sta, però també pels arrabassaments i acumulació de residus urbans a este entorn, que des de Compromís ja hem denunciat”, ha conclòs la diputada.