Anar directament a les notícies

Compromís pregunta per què es permet que la dessaladora d’Aigua Amarga aboque aigua directament al saladar

Publicat el en Medi Ambient

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “exigim a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, que explique com és possible que es permeta que la dessaladora d’Aigua Amarga, a Alacant, aboque aigua directament a este saladar protegit, ateses les conseqüències que això té per a l’ecosistema”. 

Mollà ha indicat que “després que els veïns de la zona hagen alertat de la plaga de mosquits que s’havia generat com a causa d’un abocament d’aigua, s’ha fet evident que la dessaladora porta a terme estos abocaments de manera habitual”. 

En este sentit, la diputada ha assenyalat que “les diferents administracions han assegurat sempre que la dessaladora no afectaria a l’aiguamoll, però és evident que té repercussions en el seu nivell freàtic i podria causar també desequilibris en este saladar protegit”. 

Davant esta situació, Mireia Mollà ha apuntat que “exigim a la consellera que aclarisca esta qüestió i que detalle també si l’aigua abocada contenia salmorra i fins quin punt està definit el protocol per a tractar estos casos, al temps que volem saber quines mesures pensa adoptar per a que no es torne a repetir esta contaminació de l’aiguamoll”.

“Exigim a les diferents administracions que es preocupen per protegir i conservar Aigua Amarga davant agressions com sta, però també pels arrabassaments i acumulació de residus urbans a este entorn, que des de Compromís ja hem denunciat”, ha conclòs la diputada.