Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el retard del pagament als dependents valencians, que afecta a 11.000 persones des de l’any 2009, “és una autèntica immoralitat que demostra la talla de l’executiu valencià, un mal govern que només sap que malbaratar quan li sembla i que no sap reclamar el que li correspon”.

Per a Morera, “els paranys que està realitzant el Consell per a paralitzar el pagament de 39 milions d’euros en els retards de la dependència no té nom. No voler pagar a aquelles persones que necessiten ajuda, demostra la falta absoluta d’humanitat del govern de Fabra, una pràctica que, per desgràcia, ha heretat de l’època de Camps”.

No obstant això, des de Compromís atribueixen que aquest problema d’impagaments, “no és exclusivament un problema de la falta de planificació i de tenir uns gestors dolents, sinó que també és fruit d’uns governs valencians febles, covards i submissos que no ha sabut i no han volgut reclamar el deute històric de l’estat. Ni es va fer en temps del PSOE ni s’ha fet amb el PP, els anys passen i eixe deute creix, arribant als 13.000 milions d’euros”.