Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el conseller Moragues, “s’ha convertit en el braç executor de les polítiques antisocials del PP, d’un partit que té com a única línia d’acció política l’austericidi, un austericidi que paguen qui no són culpables però que han de carregar amb la culpa de governs incompetents i malbaratadors, que s’han gastat els recursos públics en coses totalment innecessàries”.

Segons Morera, “el govern valencià vol continuar amb les retallades, devaluant el benestar de les valencianes i els valencians i atacant a les famílies amb increments d’impostos”. El parlamentari valencianista ha insistit que, amb una reivindicació “clara i forta del deute històric, dels 13.000 milions d’euros que deu l’estat al poble valencià, es podria superar l’actual situació de crisi, incrementar els ingressos públics i encetar un nou model productiu. Eixe és el camí, i no el camí de les retallades que propugna el PP”.

Respecte al possible nou atac als sous dels funcionaris, Morera ha declarat que, des de Compromís, “animem als treballadors i treballadores de l’administració pública valenciana a que es planten, si al final el Consell aprova una altra reducció de salaris. Els funcionaris estan per a servir al poble valencià i no tenen la culpa d’uns gestors incompetents”.

El portaveu de la coalició ha insistit que la solució a les retallades, “passa per la gran quantitat d’amics, familars, coneguts i saludats que té el PP col·locats a dit en l’administració valenciana i que fan de tot, menys servir a la societat. Des de Compromís sempre hem defensat que els treballadors públics fan una gran tasca, els nostres treballadors públics no sobren ni han de patir retallades, sinó els que sobren són els que han col·locat a dit, amb sous ben elevats i que ni aprofiten per a res. I això val per gent amb carnet com aquells que han fet negoci, mitjançant contractes blindats, com ara la Ciutat de les Arts i les Ciències”.