Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, cosidera que la citació judicial a declarar, en la que 20 ex alts càrrecs i funcionaris estan cridats a declarar davant del jutge pel cas Gürtel, “sembla una autèntica barbaritat, que demostra l’entramat fosc, opac i molt sospitós que ha teixit el PP en els seus anys de govern”.

Segons Morera, “la imatge que dóna la Generalitat Valenciana és molt penosa, perquè la notícia és pública i coneguda en tot l’estat i que 20 ex alts càrrecs, funcionaris i ex consellers hagen de passar a declarar davant d’un jutge és un clar símptoma de que les coses no s’han fet bé en l’administració valenciana”.

El síndic de Compromís també ha afegit que, amb tanta declaració, “es deixa en evidència que el PP ha intentat protegir a moltíssima gent, perquè tant en la legislatura passada com en l’actual, el PP ha vetat compareixences, ha negat facilitar-nos contractes i factures, amb l’argument de que tot estava correcte i ben auditat. Si un jutge et crida a declarar, és que tot no està correcte i, per tant, esperem que la justícia puga conéixer de primera mà tota la documentació que el PP ens ha negat per la via parlamentària, menyspreant a les Corts i a la tasca dels partits de l’oposició, també votats legítimanent per les ciutadanes i ciutadans del País Valencià”.

Morera ha demanat a la justícia que aplique la llei amb celeritat contra tots els implicats en la trama i que, qui estiga condemnat, “torne tots els diners que ens han furtat al benestar i als serveis públics valencians”.