Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha registrat una Proposició No de Llei en Les Corts sobre el principi d’homologació dels centres concertats amb els centres públics.

Compromís insta al Consell a garantir que el personal dels centres educatius sostinguts amb diners públics dispose de les mateixes condicions laborals, retributives i funcionals, sense distinció entre si els centres són públics o concertats.

Segons Oltra “els professionals contractats als centres educatius concertats tenen una condicions laborals molt pitjors que la dels seus companys dels centres públics, el que suposa una evident discriminació”.

“Però al mateix temps esta situació està propiciant una competència deslleial entre centres educatius finançats amb diners públics que és totalment inadmissible i contrària a la legislació vigent que marca que tots els centres sostinguts amb fons públics han de tindre els mateixos mitjans per complir amb el seu deure d’ensenyar sota el principis d’equitat, igualtat d’oportunitats, inclusió educativa i no discriminació”.

“Per tot açò exigim al Consell que garantisca que el personal que exercisca les seues funcions en centres educatius sostinguts amb fons públics tinguen les mateixes retribucions, les mateixes funcions i la mateixa jornada laboral”, ha conclòs Oltra.