Bota al contingut principal

Josep Maria Pañella i Mònica Oltra han registrat a Les Corts una proposta de resolució per instar a l’administració central a recuperar el projecte del parador de Morella i dotar-lo pressupostàriament per l’any vinent, sempre respectant l’antic convent de Sant Francesc, on està ubicat.

Segons Mònica Oltra, ”durant més de deu anys aquest projecte està aturat i no només per les retallades que també han afectat a l’empresa pública que gestiona els paradors, a més pels canvis de posicionament que ha hagut a l’ajuntament de Morella que no han ajudat a avançar el projecte”.

La diputada ecosocialista ha demanat a més al Consell ”a instar al Govern Central a dotar de la partida pressupostària per l’any 2014 per tal d’avançar en l’obra, però sempre respectant l’antic convent únic i millor conservat de tota l’antiga Corona d’Aragó”.

Per a la diputada de Compromís, ”els empastres que l’ajuntament morellà ha permès al haver abandonat el posicionament tècnic han estat fonamentals en l’estancament del projecte del parador, el qual estaria acabat si s’haguera ubicat fora del convent; i aquest haguera sigut rehabilitat com a patrimoni cultural que és”.

“No podem permetre’ns un dany irreparable a un patrimoni cultural de primer ordre, per tant és necessari que busquem l’ajut tècnic dels experts en patrimoni arquitectònic valencià per, a l’hora de continuar l’obra del parador, protegir l’antic convent, la seua integritat, valor i característiques donada la singularitat i bellesa que manté” ha finalitzat la portaveu adjunta de Compromís.