Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una petició de creació d’una comissió especial d’investigació que tinga com objecte conéixer els mecanismes de seguretat instal·lats en les línies de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) des de l’any 2005 fins l’actualitat.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “la seguretat en el transport és una preocupació dels ciutadans que s’agreuja després d’accidents de tren com el recent de Santiago o com el del metro de València en 2006. Però les investigacions sobre seguretat no s’han de realitzar només com a conseqüència d’accidents, s’han d’evitar els accidents, s’ha d’investigar abans de què passe”.

 

“Des de Compromís entenem que és important que s’investigue quines mesures s’han posat en marxa en els últims huit anys per a millorar la seguretat de les línies de FGV. Volem saber si els mecanismes de seguretat són suficients, si els que s’han implementat en els últims anys són els adequats per a què no passe cap altra tragèdia”, ha assegurat Oltra.

 

Així mateix Compromís també ha registrat, com feu en el passat període de sessions, una petició per a crear una nova comissió d’investigació sobre l’accident de metro de València després de l’aparició de dades i documentació que foren amagades en la comissió de 2006.