Bota al contingut principal

Baldoví condemna els atacs contra la població siriana que ha executat Al Assad, a qui considera un dictador i assegura que els canvis “vénen empoderant la població civil perquè, des de la llibertat i la democràcia, transformen la realitat social i política de Síria, cosa a què mai poden ajudar els míssils”.

El portaveu de Compromís-Equo en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha demanat al govern de l’estat que qualsevol moviment de l’executiu en la crisi siriana, “passe, siga debatut i aprovat en el Congrés dels Diputats”, encara que ja ha advertit que, des de la seua coalició, “es rebutjarà qualsevol mesura que siga atacar o que siga donar suport als qui ataquen Síria, ja que no es pot permetre més dany a la població civil d’aqueix país, que viu una llarga i dramàtica guerra civil i que, com tots sabem, ara ha patit una dura repressió per part d’un president que s’ha convertit en un dictador i en un genocida i els seus crims contra la Humanitat no poden quedar impunes, però la solució tampoc passa per una pluja de bombes internacional”.

Segons Baldoví, “el dret internacional és clar i ha de ser la base de tota actuació; i, si l’estat espanyol i Europa volen ajudar a la població siriana, el que han de fer és col·laborar per a un canvi de poder; però des de la democràcia i des de la llibertat, donant suport als ciutadans de Síria que volen viure en pau i en llibertat en el seu país i que volen transformar la realitat social i política, una transformació que mai es pot ajudar amb les bombes perquè la violència només genera més violència”.

També Baldoví ha apuntat que és més necessari en aquests moments “ajudar els refugiats i desplaçats pel conflicte bèl·lic. Eixes persones necessiten un sostre, roba, aliments i medecines i no necessiten ni volen míssils, que és just del que estan fugint”.

Des de Compromís consideren que qualsevol seguidisme als EUA, “demostrarà una gran baixesa moral i política, ja que eixe país ens ha estat espiant d’una manera il·legal i immoral a tots i, per tant, Barack Obama no té cap autoritat moral per a liderar cap atac internacional, a més, deixa molt clar que el seu Premi Nobel de la Pau ha caducat i no té cap vigència. La societat mundial necessita líders honests, que diguen la veritat, que siguen transparents i que treballen dia a dia per la pau, la tolerància, la llibertat i la democràcia”.