Bota al contingut principal

Li recorda “l’enorme deute que encara manté amb els menjadors escolars, la retallada de professorat malgrat l’augment d’alumnes i els barracons que s’eternitzen”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la imatge de placidesa i de normalitat que intenta mostrar la consellera davant de l’inici del curs escolar és completament falsa, i ella ho sap perfectament”.

Pañella ha assegurat que “no pot haver placidesa ni normalitat quan la seua conselleria només ha pagat una xicoteta part del deute que manté amb els centres escolars pel tema dels menjadors, i continua encara devent-los la major part dels diners. No pot haver placidesa ni normalitat quan han dut a terme la curiosa operació de reduir en 70 persones el professorat existent a les comarques de Castelló, malgrat l’augment de més de 1.200 alumnes; i és molt complicat parlar de placidesa i de normalitat quan els barracons escolars no només no disminueixen sinó que augmenten, i quan ens trobem amb situacions tan rebutjables com el que va passar al col·legi públic d’Almenara i les solucions improvisades que se li va donar, en un cas de clara culpa de la conselleria, que es va negar a escoltar les repetides denúncies de l’AMPA. I, per desgràcia, aquest cas d’Almenara no és sinó un exemple entre molts altres casos semblants”.

El diputat de Compromís ha declarat que “el que hauria de fer la consellera és deixar-se de triomfalismes i de declaracions de normalitat, i posar-se d’una vegada seriosament a treballar per a afrontar els molts problemes que afecten l’educació pública valenciana. Hauria de fer això, i no dedicar-se a afavorir de manera cada vegada més descarada uns centres privats, en moltes ocasions, més que problemàtics, per la seua actitud davant del valencià, per la discriminació de sexes que practica i pel rebuig sistemàtic de l’alumnat d’origen immigrant, malgrat rebre després els diners que la concertació amb la Generalitat els facilita. Per això hem demanat la compareixença de la consellera, per a que ens explique eixa curiosa visió optimista de l’inici del curs”.