Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Fran Ferri ha registrat este matí una pregunta i una petició de documentació per a saber si el secretari general de l’Ivaj, Juan Carlos Caballero, ha demanat dia d’assumptes propis per absentar-se del seu lloc de treball tot el dia i participar així en la caravana de NNGG, que es tracta d’un acte privat d’una formació política.

Segons Ferri, “tal i com ha fet públic el propi Juan Carlos Caballero mitjançant els seus perfils a les xarxes socials, en el dia de hui, 11 de setembre de 2013, dia laborable al nostre territori, el Secretari General de l’IVAJ es troba celebrant una activitat privada de la seua formació política i, per tant, no es troba desenvolupant tasques del seu càrrec pel qual rep una retribució pública de 45.395 € a l’any”. Per eixe motiu, el parlamentari valencianista ha preguntat a la consellera de Benestar Social, cap directa de Caballero, si existeix constància de la petició de dia d’assumptes propis.

A més, Ferri també ha fet una petició oficial de documentació perquè la conselleria lliure una còpia de la sol·licitud de Caballero, demanant el dia d’assumptes propis, i una còpia de l’autorització per part del cap del president de les NNGG valencianes per a tindre el dia lliure.

Segons Ferri, “volem màxima transparència i si no s’ha seguit eixe procés, demanarem responsabilitats, perquè una persona que desenvolupa un càrrecc públic i cobra de l’erari públic, no pot abandonar quan li done la gana el seu lloc de treball per a participar en un acte de partit”. També, el parlamentari de Compromís considera que, encara que haja demanat el dia lliure i el tinga atorgat, “no dóna una bona imatge que un alt càrrec de la Generalitat estiga en un dia laborable, en horari de treball, participant en un acte propagandístic de partit, perquè no toca i perquè la seua responsabilitat és treballar per la joventut valenciana, cosa que no està fent en el dia de hui”.

Des de Compromís han recordat que el càrrec de secretari general, “no té una funció definida ni cap competència activa en l’organigrama de l’Ivaj i sembla que és un treball fet a mesura per al president de NNGG. És lamentable que tinguem milers de joves que han de fugir del País Valencià per a trobar un horitzó de vida digna i el Consell encara no ha estat capaç de fer un pla jove, malgrat tindre molts directius a sous que haurien d’estar treballant sense descans en eixe tema”, segons Ferri.