Bota al contingut principal

La trobada, que s’emmarca dins del projecte IDEACCIÓ subvencionat per la UE, servirà per a presentar els regidors de Joventut de Compromís els propers 13, 14 i 15 de setembre en Xàtiva.

 

El projecte IDEACCIÓ pretén dibuixar una sèrie de conclusions i propostes per a millorar la participació i l’ocupació juvenil i la cohesió social, que es remetran a responsables de joventut i s’aplicaren allà on els membres de l’entitat tenen responsabilitat de govern, ja que les polítiques de joventut han de ser fruit de processos participatius, democràtics i de consens.

 

Entre els punts del dia que se celebraran en la primera etapa de IDEACCIÓ, hi ha taules redones, conferències i tallers en els quals s’espera que participen més de 60 responsables de polítiques juvenils de tot el País Valencià.

 

L’acte de hui, previ a la trobada, ha sigut presentat per Marian Capello (Joves adherits a Compromís), Fran Ferri (diputat en Els Corts i Secretari General del BLOC Jove) i Maria Tovar (Secretària General de Joves amb Iniciativa) i ha servit per a reivindicar ” la falta de polítiques reals de joventut per part del Consell que és qui hauria de ser competent en aquesta matèria. Però en lloc d’això, s’han dedicat a fer de l’IVAJ el feu de les NNGG del PP”, ha denunciat Ferri.

 

El diputat de la coalició també ha manifestat el seu rebuig a les mesures austericides que castiguen i ofeguen a molts joves valencians “obligant-los a abandonar el territori i, per tant fent baixar el nombre d’aturats joves i, el que és pitjor, vanagloriar-se d’açò com si fóra una dada de la que alegrar-se”, ha denunciat el parlamentari valencià.

 

“Ni programa de beques d’anglès, ni abonaments de transport jove, ni lloguers, ni pràctiques en l’estranger… i orfes de qualsevol tipus de Pla Jove des del 2005”- ha retret Ferri- ” i mentrestant el president de NNGG, en un tour pepero en caravana”.

 

Per això, durant les jornades de trobada de regidors joves s’apostarà per desenvolupar polítiques de joventut reals, aprofitant la reforma de bases de règim local “perquè els ajuntaments puguen també traçar polítiques joves més reals i properes”, ha anunciat Ferri.