Bota al contingut principal

El Grup Parlamentari Compromís a Les Corts Valencianes ha anunciat que presentarà una iniciativa per a què el programa de crèdits per a estudiants universitaris, anunciat ahir per Alberto Fabra, es convertisca en un programa de beques i garantir així el dret a l’accés als estudis universitaris dels i les joves.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “Mentre el ministre Wert ha xifrat en 10.000 els estudiants que enguany deixaran de comptar amb una beca per l’augment dels requisits, el Consell anuncia com a mesura estrela un programa de crèdits que en realitat suposarà més endeutament i més precarietat per als estudiants que hauran de tornar sí o sí els préstecs i, a més, fer-se càrrec dels interessos”.

Des de Compromís s’ha alertat de la trampa que suposaran aquests crèdits per a milers de joves que en acabar la carrera es veuran amb moltes dificultats per a tornar-los. “Amb aquesta decisió, queda clar que el Partit Popular aposta pel model nord-americà on els joves i les famílies necessiten endeutar-se per a poder cursar els seus estudis. Des de Compromís, en canvi, reclamem un sistema avançat de beques, com en els països més desenvolupats d’Europa, que permeta estudiar a qui vulga i ho necessite i no només a qui s’ho puga pagar” ha conclòs Ferri.