Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Josep Maria Pañella va indicar ahir que la seua formació recorrerà la negativa del Consell al fet que la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, explique la «persecució policial» al valencià.

Pañella creu que és «un abús total» de l’Administració, que «no protegeix els drets lingüístics» dels valencians i que, a més, «es nega a donar explicacions contradient la normativa de les Corts». El 6 de setembre, Pañella va demanar la compareixença de la delegada perquè expliqués els problemes amb les forces de seguretat de l’estat en relació a l’ús del valencià.

No obstant això, el Consell, «en una acció més d’intransigència no ha admès a tràmit la petició», la qual cosa «demostra la poca capacitat de diàleg i transparència». Pañella va explicar que després que es van donar casos com el de Miquel Gironés o el veí d’Almenara, que al·legaven que els policies els van exigir parlar en castellà enmig d’una discussió «plena d’amenaces dels agents», Compromís va decidir preguntar.