Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, juntament amb membres del grup parlamentari s’han reunit recentment amb Lluís Calatayud, tresorer i Delegat al País Valencià d’ANPIER (Associació de productors d’Energia fotovoltaica) per apropar postures sobre la reforma elèctrica que preveu el govern central i que suposa la penalització de les energies netes i renovables, afavorint a les grans empreses del sector.

Des de Compromís ja s’ha assenyalat que la reforma que pretén portar endavant el govern del PP, “és una gran estafa”, en paraules de Morera. Per al diputat de la coalició, “el govern espanyol continua allargant una angoixa, actuant amb submissió davant els interessos de les grans empreses sense defensar els interessos generals”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “el nou decret que pretén portar avant no solament margina les energies renovables, sinó que també les penalitza, confirmant que al PP poc li importa un altre model energètic, net, segur, que abaratisca els costos de consum dels usuaris. Sembla com si el govern traguera algun tipus de profit amb les energies tradicionals, aquestes que no deixen de pujar-nos el rebut pràcticament cada dos mesos i cal que la ciutadania s’adone que l’electricitat no és cara, sinó que passa que ens la cobren molt cara amb el beneplàcit de les autoritats, i això ja és una altra cosa”.

Després de la reunió amb el representant dels productors fotovoltaics valencians, Compromís ha anunciat que instarà al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra el Reial decret Llei 9/2013, que pretén portar endavant el Govern de Rajoy, però que des d’autonomies governades pel PP, com per exemple Múrcia, ja s’ha rebutjat demanant un recurs d’inconstitucionalitat.

Segons Morera, “dins de les grans contradiccions del PP, trobem que a Múrcia estan totalment en contra de la regulació energètica que vol fer Rajoy per limitar a les renovables. Ja ens agradaria que Fabra es posara al mateix nivell que el seu homòleg murcià i isquera en defensa del sector de les renovables perquè no podem oblidar que a casa nostre moltes persones han posat molts recursos per fer granges solars, per traure energia d’un recurs il·limitat que tenim al País Valencià, com és el sol i que pot fer que els usuaris paguen menys pels seus rebuts”.