Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, ha exigit hui a la consellera de Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, que paralitze la salvatge tala d’arbres que s’està produint a les muntanyes d’Andilla, en l’única zona que es va salvar del devastador incendi del passat any.

 

En aquest sentit Compromís ha registrat en Les Corts una bateria d’iniciatives per revisar tota la documentació sobre els permisos atorgats per la Conselleria per aquesta tala, perquè tot apunta que no s’han seguit els procediments que marca la normativa per a aquest tipus d’actuacions.

 

Per a Ponce “resulta incomprensible que des del govern valencià s’autoritze una tala massiva d’arbres sans amb el pretext que hi ha una plaga, sense complir la normativa per a aquest tipus de casos. L’obligació de la Conselleria si hi ha una plaga és fer un seguiment, controlar, eliminar els arbres danyats i protegir la resta de la massa, no arrasar-la. Aquesta plaga torna a ser una excusa per destrossar part del nostre patrimoni en uns terrenys protegits paisatgísticament i mediambientalment”.

 

“Des de Compromís exigim a la consellera Bonig que faça la seua feina, protegisca el medi ambient i deixe ja de permetre el saqueig dels nostres recursos per treure quatre cèntims de la fusta cremada o malalta. El govern valencià ha de fer un canvi radical en la seua política forestal. Les nostres muntanyes són de tots, creen riquesa mediambiental per a tots i no té cap sentit que les arrasen a canvi de l’escàs valor que es puga obtindre de la seua fusta”, ha conclòs Ponce.