Bota al contingut principal

El Consell creu que “seria raonable” establir una nova taxa per sufragar la despesa administrativa que tindrà el registre autonòmic on s’ha d’inscriure el Certificat d’Eficiència Energètica (CEE) que des del passat 1 de juny ha entrat en vigor com a obligatori en la venda i lloguer d’habitatges.

Així ho ha assegurat el Conseller d’Economia, Máximo Buch, en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra. En esta pregunta Oltra requeria el posicionament del govern valencià davant l’absència d’informació pública sobre els Certificats Energètics i el fet de què hi ha autonomies que han anunciat que no cobraran cap taxa per registrar este certificat.

 

Compromís critica que el Consell no seguisca el camí de moltes comunitats on la inscripció d’este certificat és gratuïta, fins i tot autonomies com la de Madrid que han rectificat la seua intenció inicial de cobrar una taxa de 40 euros i han establit també la gratuïtat.

El Reial Decret 235/2013 obliga a què tots els immobles que es venguen o lloguen tinguen un CEE que informe al futur llogater o comprador del potencial de consum energètic de l’immoble (certificat que ja tenen tots els electrodomèstic amb una lletra de la A la G), per aplicació d’una normativa europea.

Per a Compromís la desídia del govern del PP i la intenció d’establir una nova taxa farà que una mesura tan positiva, què fomenta l’eficiència energètica dels habitatges i a la llarga permetria estalviar molt en consum energètic, siga apreciada amb reticències i desconfiança per la ciutadania. Sense cap campanya informativa ni de suport per part de l’administració, establint la gratuïtat del registre, esta important mesura acabarà sent considerada només com una nova càrrega a la comercialització d’immobles.