Bota al contingut principal

El Consell admet que els vehicles no estan assegurats ni matriculats i romanen guardats en uns hangars.

Compromís ha criticat la despesa de 554.000 euros en la compra de dos camions de bombers per a l’aeroport de Castelló, que segons ha reconegut el Consell en una resposta parlamentària “no estan assegurats al no estar matriculats” i romanen guardats en uns hangars.

Així ho ha donat a conèixer el coportaveu de Compromís a Castelló, Carles Mulet, qui ha explicat que, “a pesar que qui estava obligat a adquirir-los era Concessions Aeroportuàries, va ser l’empresa pública Aerocas qui els va adquirir i qui va reclamar després el pagament a Concessions Aeroportuàries”.

En la seua resposta, el conseller d’Economia, Máximo Buch, especifica que la compra es va fer per part d’Aerocas mitjançant el procediment de subrogació, i que els dos camions, que no han suposat “cap cost de manteniment”, van ser posats a la disposició de l’aeroport al gener de 2013. “Això demostra que en la data d’inauguració de l’aeroport, al març de 2011, no hi havia camions de bombers per a la infraestructura”, ha denunciat Mulet.

El dirigent de Compromís lamenta que el Consell no haja respost a la pregunta de quin personal capacitat es va contractar des de la compra dels vehicles per poder-los usar, la qual cosa “fa pensar que en cas de necessitar-los ara per qualsevol incendi a la zona, no es disposaria de matrícula, assegurança, ni personal que pogués conduir-los”.

Segons Mulet, aquestes dades “demostren de nou la lleugeresa i improvisació total en tot el que té a veure amb l’aeroport de Castelló”.

“Si els camions feien falta per a la posada en funcionament de l’aeroport, i en 2011 encara no havien estat facilitats, sinó que va ser a principis de 2013, algú sabia perfectament que en la data d’inauguració s’estava estafant a la població, ja que no s’estava complint amb les mesures de seguretat necessàries”, ha dit. “Que algú ens explique com poden estar d’ací a un temps uns camions tancats dins d’un hangar, sense ús, partida de manteniment, ni cap assegurança”, conclou.