Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha explicat aquest dijous que la coalició està arreplegant “opinions i aportacions” per a articular unes eleccions primàries “obertes a la ciutadania”, en les quals es definisca als candidats i la “forma de fer política”.

Morera s’ha expressat en aquests termes durant una roda de premsa celebrada a Alacant amb motiu de l’inici del curs polític, preguntat sobre el procés intern en el partit. “Estem innovant en la forma de fer política. Volem obrir-nos al fet que la gent venja a fer política amb nosaltres. Estem arreplegant opinions i aportacions per a articular unes primàries obertes a la ciutadania”, ha ressaltat.

Així, ha assenyalat que aquest treball es realitzarà “sense presses i tranquil·lament”, al mateix temps que ha emfatitzat la voluntat de la coalició perquè fer que “la gent participe amb els candidats i en la forma de fer política”. “No anem a resumir unes primàries en una votació cada quatre anys”, ha insistit.

En aquest sentit, ha concretat que aquest pròxim dilluns es reunirà l’executiva de la coalició per a analitzar “totes les propostes” rebudes per a, “democràticament”, concretar el reglament per a articular “aquesta decisió”. “Açò no ho ha fet cap partit, o ho fem o els ciutadans tiraran a tots els partits per opacs”, ha agregat.

“Volem treballar tranquils i sense focus. No consentirem infiltracions. Controlarem el sufragi passiu. No demanarem puresa de sang, però visualitzarem que el treball es faça com s’ha de fer”, ha assegurat.

“ESTARÉ ON EL PROJECTE EM DEMANE”

Per la seua banda, la diputada autonòmica Mireia Mollà, també present en la roda de premsa, ha afirmat que “estaré on el projecte em demane que estiga i serà una decisió dels participants. Em presentaré on els meus companys m’animen a presentar-me. Anem a estar molt tranquils, l’elecció serà acceptada amb naturalitat. Si els meus companys volen que estiga en el projecte estaré, i si no, ho faré a un altre nivell, però estaré al cent per cent”, ha manifestat.

D’altra banda, Morera ha expressat la seua confiança en què Compromís obtindrà representació en l’Ajuntament d’Alacant durant la pròxima legislatura. “Alacant és important, i per a nosaltres és una prioritat, perquè és on menys representació tenim”, ha assenyalat.

“CONDEMNA A LA MISÈRIA”

En un altre ordre de coses, el síndic de la coalició ha considerat que si el PP “tinguera vergonya” deixaria el Govern de la Generalitat Valenciana “i demanaria perdó pel dany que ha fet”, al mateix temps que ha apuntat que el cap del Consell, el ‘popular’ Alberto Fabra, ha “condemnat a la misèria” el País Valencià.

Al seu judici, el PP ha “fet fer fallida” a la Generalitat, i ha afegit que es tracta d'”un problema democràtic, econòmic, social i de regeneració democràtica”. “El PP se n’ha d’anar a sa casa, demanar perdó per tot el dany que ha fet, per tot el desastre social”, ha ressaltat.

A més, ha responsabilitzat a Fabra de “condemnar a la misèria” al País Valencià, i ha considerat que “no es mereix” ser el president de la Generalitat, on ha fet referència a l’assumpte del finançament autonòmic, o al model d’inversió pública territorializada “de ‘populars’ i socialistes.

Preguntat sobre en quin moment opina que hauria de deixar el Consell, Morera ha ressaltat que si el president autonòmic “tinguera vergonya se n’aniria ja”. “No podem permetre’ns el luxe d’un president que vaja fent el ridícul com ell”, ha afegit, si bé ha indicat que “es voldrà perpetuar en el càrrec fins a les pròximes eleccions”.

“SUBORDINAT A MADRID”

Sobre aquest tema, ha posat l’accent que Compromís farà “tot el possible perquè açò siga al més prompte possible”, i ha manifestat que “un gestor subordinat a Madrid no interessa en aquests moments” al País Valencià.

Per al síndic de la coalició, els valencians no tenen “president”, i ha fet al·lusió novament al finançament autonòmic, o als “enfonsaments” de l’antiga Caixa Mediterrani (CAM) i Bancaixa. “És urgent traure’ls de la Generalitat i començar un canvi”, ha sentenciat.