Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat hui l’estafa que s’està perpetrant als aspirants a matricular-se en l’Escola Oficial d’Idiomes de València per les places que no són ofertades i són ocupades directament per amics i familiars d’alts càrrecs de la Generalitat i l’Ajuntament de València, que són enxufats sense passar per cap procés d’accés.

Tots els anys, per a poder matricular-se en els cursos de les llengües més demandades, sobre tot Anglés i també Alemany, l’EOI de València realitza un sorteig d’accés, en el qual, segons ha pogut saber Compromís, són excloses les places que ja han sigut atorgades prèviament als enxufats.

Segons assenyala la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem tingut coneixement de què este enxufisme s’ha institucionalitzat de tal manera que al més de juliol l’Inspector de les Escoles Oficials d’Idiomes de la província de València i un representant de l’Ajuntament remeten personalment al centre llistats de persones a les quals se’ls atorga una plaça abans del sorteig d’accés que es realitza al setembre”.

Esta gent enxufada se la coneix a l’Escola Oficial com eléctricos i així arriba a figurar en les carpetes i gavetes que contenen els llistats remesos per la Generalitat i l’Ajuntament. (*foto adjunta)

Per a Oltra “estem davant d’una màfia institucionalitzada que estafa a milers de valencians i valencianes que volen cursar estudis en l’Escola pública i no poden accedir per l’escassesa de places. Ara entenem perquè el govern del PP, dins de la seua política de retallades, ha renunciat a construir la nova EOI de València, si ja poden enxufar els seus familiars i amics en l’antiga no necessiten posar en marxa un altra més gran. El PP no deixa d’atacar allò públic i alabar la gestió privada, però ja veiem que no tenen cap reparo en acaparar irregularment les places de l’Escola pública”.

Compromís ha presentat una sèrie d’iniciatives parlamentàries en Les Corts per a què la Consellera d’Educació Maria José Catalá done explicacions sobre esta vergonyosa situació d’enxufisme en l’Escola Oficial d’Idiomes de València i el paper que juga en este engany a la ciutadania un inspector depenent de la seua conselleria, la persona que entre altres coses ha de vetlar per la netedat en el procés de selecció, que resulta ser un dels actors fonamentals d’esta estafa.