Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts ha compartit una xarrada-col·loqui sobre la LOMQE, on ha explicat les característiques de la proposta i com afecta l’educació al País Valencià.

Una cinquantena de persones s’han aplegat al Centre Muncipal de Cultura en un acte organitzat per Compromís per Castelló per explicar i debatre sobre la Llei Orgànica de Mesures de Qualitat per l’Educació (LOMQE), també coneguda com a Llei Wert, on el diputat de la formació a les Corts Valencianes Josep Maria Pañella ha explicat la proposta del ministre i l’afectació al sistema públic d’educació al País Valencià.

“La LOMQE és un desastre, una mala llei”, ha afirmat Pañella. “El PP vol fer una reforma educativa sense tindre en consideració criteris educatius. La proposta de Wert és purament ideològica, està feta des de postures molt conservadores i centralistes. No és cap millora, és un pas enrere”.

Pel diputat de Compromís, “cal oposar-nos en totes les nostres forces a esta llei, i en general a les iniciatives del Partit Popular respecte a l’educació, que van totes en la mateixa línia: criteris conservadors, privatitzadors i centralitzadors, per tant antivalencians. Si la LOMQE tira endavant, l’educació pública de qualitat i en valencià tindrà molts més problemes que els que ja té, la majoria d’ells causats per les polítiques del PP. Si Rajoy i Fabra volen millorar l’educació, podrien començar per acabar amb les retallades salvatges que carcomen el sistema educatiu valencià i afecta l’alumnat, les famílies i el col·lectiu docent”.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, que ha presentat l’acte, ha anunciat que Compromís presentarà totes les iniciatives i mocions necessàries “per fer front a aquest desgavell de llei i plantar cara en defensa d’un model d’ensenyament públic, en valencià i de qualitat. Nosaltres actuarem des de les institucions i també des del carrer per oposar-nos a aquest atac al futur de la nostra joventut i per tant de la nostra societat”.