Bota al contingut principal

Pañella: “Més enllà d’ambigüetats i promeses inconcretes, el Consell no ha donat ni un sol nom ni una data en relació amb l’obertura d’aquestes instal·lacions”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “des del Consell ens informen, com si d’una bona notícia es tractara, que l’aeroport de Castelló va tancar el 2012 amb unes pèrdues de “només” 7’5 milions d’euros, que suposarien un 10’57% menys respecte als 8’4 milions de l’exercici anterior. I, davant d’aquesta “gran notícia”, pretenen llançar les campanes al vol, com a mostra d’alegria”.

Pañella ha dit que “segons consta en la memòria d’aquestes despeses, “Aerocas està realitzant totes les gestions oportunes per a la posada en funcionament i explotació de l’aeroport” però que, mentrestant, “seguirà comptant amb el suport financer de la Generalitat”. El fet cert és que tot el que es relaciona amb aquest aeroport ha esdevingut des de fa molt de temps un autèntic “pou sense fons”, on van a parar tots els recursos que aporta la Generalitat, sense que s’albire una perspectiva de futur en què aquestes contínues injeccions de diners no siguen ja necessàries. Ara, per exemple, se’ns parla d’un projecte de traspàs a una hipotètica empresa gestora, que costaria a les arques públiques, i per tant a tota la ciutadania, entre 2’5 i 2’7 milions d’euros anuals, però sense cap concreció, ni sobre la suposada empresa ni sobre la data d’obertura real de les instal·lacions”.

Justament per això, el diputat de Compromís explica que “he presentat una pregunta parlamentària al Consell per a que es deixe d’ocultisme i mitges tintes i ens diga quines són les gestions concretes que du a terme per a la posada en funcionament i explotació de les instal·lacions, i quina és la data d’obertura prevista. I, sobretot, per a que ens explicite quin és el límit de deute que està disposat a assumir en relació amb l’aeroport, per a que no esdevinga una càrrega insuportable a les finances públiques. I per això demanem també la creació d’una comissió especial de les Corts, que investigue la seua gestió i la indemnització a l’empresa que la duia”.