Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra sorpresa i alhora la nostra indignació per l’absurda decisió que ha pres la Conselleria de Sanitat de retallar dues hores els serveis d’urgència dels centres de salut del departament de Castelló, que inclou aquesta ciutat, així com Benicàssim, Orpesa, l’Alcora i Almassora”.

 

Pañella ha explicat que “la mesura va entrar en vigor la passada setmana, i suposarà que ara els casos urgents que arriben a aquests centres passaran a ser atesos per metges de capçalera, o bé seran derivats als hospitals, alhora que resulta també afectat el servei domiciliari d’urgències. El més curiós del cas és que la mesura en qüestió només afecta els centres d’aquest departament de Castelló, i no la resta de centres de la zona de la Plana Alta o de l’Alcalatén”.

 

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís ha exigit, mitjançant una pregunta parlamentària, “que el conseller de Sanitat ens explique la causa d’aquesta retallada, i que mire de justificar-la, si és que pot. I que ens argumente les raons per les quals aquesta retallada afecta uns centres de salut, els del departament de Castelló, i no els altres de la zona; en el ben entés, per suposat, que el que pretenem no és que s’amplien aquestes retallades sinó, ben al contrari, que es faça marxa enrere i es retiren dels centres afectats del departament de Castelló. Perquè entenem, com és de sentit comú, que tot el que signifique, com en aquest cas, una merma en l’atenció als pacients és negatiu i inacceptable, perquè pot posar el perill la salut i fins i tot les vides d’aquestes persones”.