Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat hui que el Consell s’ha negat a satisfer una petició de documentació formulada per la seua portaveu adjunta Mónica Oltra a través de Les Corts, en què la diputada de la coalició requeria còpia de les factures del viatge, estància completa i totalitat de despeses del President de la Generalitat, Alberto Fabra, a la final del Torneig de tenis Roland Garros d’enguany.

 

En la resposta a esta petició de documentació el govern valencià es limita a assegurar que el cost d’este viatge “va ser l’habitual per a este tipus de desplaçament”. Així mateix en la contestació asseguren este viatge “tenia per objecte la màxima representació de la Comunitat Valenciana en la final del Torneig de tennis Roland Garros, disputada per un esportista valencià”.

 

Segons Oltra “mentre al Partit Popular se li plena la boca amb una llei de transparència en el Congrés dels Diputats, comprovem com en la nostra comunitat, una vegada més, oculten informació a la ciutadania, en este cas els diners que ens hem gastat els valencians per a què el President Fabra anara a vore la final del Roland Garros amb l’excusa de què la disputava un valencià”.

 

“El govern del PP està ocultant les factures que hem demanat, de viatges, d’estància, de dietes etc… Els valencians tenim dret a saber quant costà eixe viatge del President, amb qui anà, si ell sol o amb un sèquit. Perquè en altres ocasions en què ha hagut ocultació d’informació després hem sabut que hi ha hagut membres del Consell que han viatjat amb persones que res tenien a vore amb el govern, com és el cas del senyor Cotino i els seus viatges a Roma sufragats amb diners públics”.

 

Per a Oltra “quan s’estan negant a Compromís eixes factures la sospita que s’alça és que hi haja hagut una despesa de diners excessiva e injustificada, els detalls de la qual, òbviament, els valencians i valencianes tenim dret a conéixer i se’ns oculta en un nou exercici d’abús de poder del govern d’Alberto Fabra”.