Bota al contingut principal

El membre del Consell d’administració de Radio Televisió Valenciana a proposta de Compromís, Rafael Xambó, ha valorat positivament l’auto del jutjat de Primera Instància número 1 de Paterna, que instrueix la causa contra l’ex secretari general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Vicente Sanz, per presumptes delictes d’assetjament sexual contra tres treballadores, que ha declarat la responsabilitat civil subsidiària del canal públic.

 

Per a  Xambó “el fet de què la jutge de Paterna haja processat RTVV pel cas Sanz i li haja imposat una fiança de 30.000 euros és un reconeixement de què José López Jaraba, aleshores director general de RTVV, Lola Johnson, directora de Canal 9 i Miquel Domínguez president del consell d’administració de RTVV en aquell moment són responsables subsidiaris de les agressions que Vicente Sanz va practicar contra diferents treballadores de l’ens públic”.

 

Compromís va denunciar en reiterades ocasions que a Vicente Sanz se’l va encobrir per part de la direcció de RTVV i també per part de les altes instàncies de la Generalitat. Inclús, es recorda des de la coalició, el passat mes de març Rafael Xambó va haver d’acudir al jutjat de guàrdia de Paterna per a informar de l’adreça on es podia localitzar a l’ex director de l’ens públic, José López Jaraba, després de què la justícia fera públic que no trobava la manera de localitzar-lo.

 

“Ara quan la justícia ha reconegut esta responsabilitat subsidiària ha quedat demostrat que les nostres denuncies eren clares, contundents i plenes de raó”, ha conclòs Xambó.