Bota al contingut principal

El diputat de Compromís recorda que “la Conselleria no ha aportat ni un sol euro per a la seua implantació en els centres pilots”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “està molt bé presumir de la introducció de tauletes tàctils, de manera experimental, en tres centres educatius de les comarques de Castelló. El que ja no està tan bé és haver despertat falses expectatives entre les famílies dels alumnes, afirmant que des de Conselleria s’anava a aportar gratuïtament aquest material, quan la realitat és que tota la despesa l’han hagut d’afrontar les famílies implicades. Així és fàcil fer experiments!”

Pañella ha explicat que “la Conselleria no ha aportat ni un sol euro, per a aquesta utilització experimental de les tauletes tàctils, i s’ha limitat a “autoritzar” la seua introducció “sempre que les famílies assumisquen les despeses”; unes despeses que oscil·len entre els 150 i els 300 euros. Aquesta realitat contrasta amb el discurs de la consellera, que va iniciar el curs pressumint d’haver implantat aquestes tauletes amb un miler d’alumnes, 150 dels quals a les comarques de Castelló. Per això li he presentat una pregunta parlamentària, per a que ens explique quin sentit tenia prometre a les famílies tauletes tàctils gratuïtes quan finalment les han hagut de pagar elles de la seua butxaca”.

El diputat de Compromís ha recordat, a més, que “durant el mandat de l’antecessor de la consellera, el senyor Font de Mora, es va rebutjar el pla estatal que hauria dotat 12.000 escolars castellonencs amb un ordinador portatil de 10 polzades, amb l’argumentació que el tal ordinador els podia “provocar miopia”. Per això volem saber què en pensa l’actual consellera, i si creu que aquestes tauletes tàctils, a diferència d’aquells aparells, no generaran cap malatia als alumnes que els utilitzen, i el per què d’aquesta diferència. I recordem també que les tauletes no serviriren de res sense el treball previ dels docents del centre; un treball que, en canvi, des de Conselleria no només no s’incentiva sinó que, ben al contrari, se li posen contínuament impediments, amb les retallades i els entrebancs al seu treball”.