Bota al contingut principal

 

El grup parlamentari Compromís ha denunciat que la desregulació d’horaris comercials anunciada durant el Debat de Política General pel President de la Generalitat, Alberto Fabra, situa en una situació molt complicada tant al xicotet comerç com als treballadors de les grans superfícies.

 

El portaveu de Compromís en la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme de Les Corts, Fran Ferri, ha registrat en el parlament valencià una petició de compareixença del Conseller Màximo Buch per a què explique com s’aplicarà aquesta decisió i perquè s’ha realitzat sense comptar amb l’opinió de l’Observatori del Comerç.

 

Segons ha assenyalat Ferri “el Partit Popular torna a demostrar que només governa pels interessos de les grans superfícies comercials i que no vol dialogar ni amb els comerciants ni amb els treballadors, que són les principals víctimes de les seues polítiques de desregulació salvatge. Que Fabra haja anunciat un canvi tan important en les regles del joc sense ni tan sols avisar el sector del comerç és un insult a totes les persones que dia rere dia obrin la persiana i es guanyen la vida apostant per un model de comerç de proximitat”.

 

“Aquesta mesura anunciada per Fabra se suma a altres que beneficien als grans centres comercials front al xicotet comerç i posen en risc el model de comerç equilibrat que genera ocupació de qualitat, regenera zones urbanes i s’implica en la vida social i cultural dels pobles i barris”, ha conclòs Ferri.