Bota al contingut principal

El portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, considera que les declaracions dels dirigents empresarials, “són del tot injustes respecte a les formacions polítiques i entitats cíviques valencianes que tenim una trajectòria impecable en la reclamació d’un finançament just per als valencians. No ens poden ficar en el mateix sac que PP o PSOE, que són els qui han proposat sistemes de finançament contra els nostres interessos”.

Per a Morera, “s’ha dissenyat una operació de màrqueting per a salvar al “soldat” Fabra i la imatge del PP. Com no ixen els comptes cal generar un culpable extern, neutralitzar als partits de l’oposició amb un consens perquè el dany social que s’està fent amb l’austericidi cal socialitzar-ho. I per ací no passarem: el PP és culpable en els últims anys de generar un deute il•legítim, que no ha de pagar el poble llevant el futur a xiquets i joves amb la seua educació, els malalts amb una sanitat pagada o els treballadors públics. No anem a acceptar lliçons dels qui apadrinen les retallades i tenen amnèsia per a totes les malifetes que s’han comès en aquesta terra. Ni dels qui els sembla bé que als bancs arriben 230.000 milions de diners públics i no es planten davant els 13.000 milions que ens deuen per un finançament injust”.

Morera ha explicat que la situació, “ja no és per a fer declaracions, és per a passar a l’acció. SI l’Estat ens transfereix la gestió de la sanitat i educació ens ha d’enviar els recursos suficients i no ho fa. Ens estan estafant, així de clar. I si ens ho envien, és que ens estem gastant eixos diners a pagar el deute generat per la festa en la gestió del Partit Popular. Els que abans aplaudien la Fórmula 1 o la Copa de l’Amèrica, que els traguen les castanyes del foc als malbaratadors”.

En aquest sentit, Morera considera que al Partit Popular “se li ha donat cobertura de totes classes des del món empresarial i ara paguem les conseqüències. Que no vinguen a ficar-nos a tots en el mateix sac i a demanar més ‘paripés’, més consensos perquè no serveixen per res. Ja tenim declaracions institucionals de sobres, el peritatge de la comissió d’experts que certifica l’espoli dels últims deu anys, informes sobre la discriminació en inversions territorials. Ja no és moment per a més paraules. És l’hora de passar a l’acció”.