Bota al contingut principal

Recorda que “des de Compromís ens vam posicionar des del principi en contra de la seua creació, econòmicament ruinosa i socialment innecessària”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “si es confirma, com tot sembla indicar-ho, la venda de la VIU al grup Planeta, estarem molt atents a l’oferta econòmica d’aquesta empresa, vigilant que aquesta venda no resulte escandalosament ruïnosa per a les arques públiques valencianes, i denunciant públicament el balafiament, si s’arriba a produir, com molt ens temem”.

Pañella ha recordat que “des de Compromís vam estar absolutament en contra des del primer moment de la creació d’aquesta estranya “universitat privada finançada amb fons públics”. I des del principi vam qüestionar la seua necessitat, la seua utilitat i la seua viabilitat. No la consideràvem necessària, perquè tenim cinc bones universitats públiques en funcionament, que poden satisfer totes les necessitats formatives i investigadores que té el nostre país, si estan ben finançades i no marginades pel PP; per tant, els diners gastats en la VIU haurien estat molt millor invertits si s’hagueren destinat a aquestes universitats. No la consideràvem útil, perquè de fet durant tot el seu funcionament el nombre d’alumnes extravalencians que s‘hi han inscrit ha superat en molt l’alumnat provinent del nostre territori, al qual se suposava que anava destinada, i amb això s’intentava justificar el seu finançament. I no la consideràvem viable des del punt de vista econòmic, com s’ha demostrat clarament, fins al punt que ara el Consell es veu obligat a malvendre-la a una empresa privada”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de Compromís ha assegurat que “exigirem la compareixença de la consellera per a que ens explique tot el que tinga a veure amb aquesta venda, i el preu real que pague l’empresa per ella. Recordem que aquesta estranya universitat ens ha costat a tota la ciutadania valenciana més de 34 milions i mig d’euros, i això sense comptar tot el que se li va pagar a Frank Gehry pels projectes mai no executats d’una seu per a la VIU, una quantitat que continuem sense saber. Per tant, si com ens temem l’oferta del grup Planeta per la VIU és molt inferior a aquestes xifres, podrem afirmar amb tota seguretat que els interessos que s’hi han amagat i continuen amagant-se darrere tant de la seua creació com de la seua posada en venda hauran estat essencialment ideològics, impulsar una universitat “submisa”, i de pas de crear llocs de treball “idonis” per a personal “adicte”.