Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “duem mesos denunciant la situació i exigint-li a la consellera un calendari de pagaments, però ens dona llargues una i una altra vegada”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la situació dels menjadors escolars i de les beques a l’alumnat per a poder assistir-hi ha arribat ja a un extrem insostenible. Tan insostenible que amenaça amb fer volar pels aires el funcionament d’aquests menjadors en la majoria dels centres. I aquest fet originara perjudicis inassumibles per als alumnes, per als pares i mares, i per a les empreses i cooperatives que han apostat per aquests menjadors escolars”.

Pañella ha recordat que “des de Compromís, duem mesos exigint-li a la consellera d’Educació, mitjançant preguntes parlamentàries, i en repetides declaracions als mitjans de comunicació, que arbitrara d’una vegada un calendari de pagament dels deutes que el seu departament manté amb els centres escolars en relació amb els menjadors, així com a les famílies a les quals se’ls han atorgat, però no pagat, les beques de menjador, si volia evitar que arribarem a la situació a la qual per desgràcia hem arribat. I és que la consellera, amb el ple suport de tot el govern d’Alberto Fabra, ha optat pel sistema de donar la callada per resposta, d’anar deixant que la qüestió s’anara perllongant més i més… fins que hem arribat a la situació actual, una situació que li ha acabat esclatant al PP entre les mans”.

El diputat de Compromís ha exigit a la consellera “que pose fi d’una vegada a aquesta més que lamentable situació, que acomplisca els compromisos que el govern valencià té contrets amb els centres escolars i les famílies amb beques de menjador atorgades, que pague d’una vegada el que deu, perquè quan els convé bé que saben d’on traure diners, com l’experiència ens demostra dia rere dia. El que no pot ser és que continuem amb una situació vergonyosa com la que ara ens trobem, amb un futur ben negre per als menjadors escolars i amb uns diners que es deuen però que no es paguen ni se sap quan es pagaran. I que aclarisca quina quantitat pensa pagar enguany, perquè els centres ni tan sols poden fer un pressupost sense saber aquesta dada, tal com els demanàvem des de Compromís en una proposta de resolució que vam presentar”.