Bota al contingut principal

Enric Morera valora que la retallada de la inversió de l’Estat al País Valencià danyarà la recuperació econòmica valenciana.

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha considerat avui que la retallada de la inversió de l’Estat al País Valencià en els Pressupostos Generals per a 2014 provocarà, “com a mínim, 10.000 nous aturats” l’any vinent.

Morera ha assenyalat que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014 generaran al País Valencià “més atur, més exclusió social i més pobresa”, ja que durant el pròxim any es va a rebre “just la meitat del que deuria invertir el Govern central en el territori valencià”.

Per a Morera, el descens de la inversió “tindrà molt greus conseqüències en l’ocupació”, i ha qualificat d'”almoina” la inversió que el País Valencià rebrà de l’Estat l’any vinent.

Al seu parer, els Pressupostos “confirmen la marginació històrica” que pateixen els valencians, que “no són prioritàries” les infraestructures, les empreses, l’agricultura ni el benestar valencians, mentre que “la retallada d’un 8,15% respecte a 2013 confirma de nou el nul pes polític” del president de la Generalitat, Alberto Fabra.

“Fabra, el seu equip i tots aquells que ho encobreixen o protegeixen no poden tardar més temps a eixir a parlar dels pressupostos, que ens castiguen i ens marginen”, ha asseverat Morera, per a qui no poden “negar una evidència tan transparent i insultant”.

“Cada minut que passa sense que es diga res en contra d’aquests pressupostos antipersones i antivalencians, desacrediten al president de la Generalitat en el seu càrrec i demostren el servilisme i el pesebrisme del PPCV, que calla, atorga i s’amaga davant una injustícia tan gran”, ha manifestat Morera.

Per la seua banda, el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat la presentació d’esmenes per a exigir canvis en els pressupostos “de la crisi, d’un govern sense sobirania, emmanillat per la Troica i pels mercats”, i que estan “dissenyats per als poderosos”.

Segons Baldoví, “els pressupostos no serveixen per a generar ocupació i riquesa, i prova d’açò és la previsió de creixement que té el govern de Rajoy”, a qui “se li hauria de caure la cara de vergonya”.