Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la retallada de la inversió de l’estat en el territori valencià per a 2014, “generarà més atur, més exclusió social i més pobresa. Això és el que vorem durant el pròxim any per rebre just la meitat del que deuria invertir el govern central en el territori valencià”. El descens de la inversió, a més, “tindrà molt greus conseqüències en l’ocupació, ja que l’impacte de la retallada de la inversió pública provocarà, com a mínim, 10.000 nous aturats en 2014 en el País Valencià”, segons Morera.
 
La reacció de Compromís als pressupostos generals de 2014 no s’ha fet esperar i el portaveu de la coalició ha assegurat que els números que s’han lliurat avui en el Congrés, “confirmen la marginació històrica que patim els valencians i valencianes, no som un territori prioritari, no són prioritàries les infraestructures que necessitem, no són prioritàries nostres empreses, ni la nostra agricultura, ni el nostre benestar i la retallada d’un 8,15% respecte a 2013, confirma de nou el nul pes polític del president Alberto Fabra per a defensar els interessos del País Valencià”.
 
Morera ha titllat la inversió de l’estat per a 2014 de “almoines” i ja ha advertit que el diputat de Compromís, Joan Baldoví, “canalitzarà centenars d’esmenes de les ciutats i comarques del nostre territori per a exigir canvis en eixos pressupostos que castiguen el benestar de les valencianes i valencians. Com en anys anteriors, les nostres esmenes no eixiran, amb el vot en contra dels diputats del PPCV, però a eixe tipus de ridículs ja estem acostumats, com el qual van fer fa algunes setmanes retirant del debat la reforma del nostre estatut”.
 
Segons el síndic de Compromís, “Fabra, el seu equip i tots aquells que ho encobreixen o protegeixen, no poden tardar més temps a eixir a parlar dels pressupostos, que ens castiguen i ens margines. No poden donar-li la volta a les xifres, no poden mentir-nos ni negar una evidència tan transparent i insultant. Cada minut que passa sense que es diga gens en contra d’aquests pressupostos antipersones i antivalencians, desacrediten al president de la Generalitat en el seu càrrec i demostren el servilisme i el pessebrisme del PPCV, que calla, atorga i s’amaga davant una injustícia tan gran com la què acaba de presentar el govern central”.
 
PRESSUPOSTOS “ANTIPERSONES”
 
El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha reconegut que els pressupostos lliurats avui en el Congrés dels Diputats són els pressupostos “de la crisi, d’un govern sense sobirania, emmanillat per la troica i pels mercats i, per eixE motiu, són uns pressupostos antisocials, antipersonEs, que no ens ajudaran a eixir de la crisi perquè no estan pensats per a la ciutadania, sinó que estan dissenyats pels poderosos”.
 
El parlamentari de Compromís assegura que “no són creïbles els cants de sirena del govern de Rajoy” i que, a més, els pressupostos de 2014 “confirmen l’austericidi, se’ns torna a retallar, se’ns torna a demanar que ens estrenyem el cinturó quan el govern i el PP en general, no és l’espill on mirar-se a l’hora de fer sacrificis, ja que els dirigents del PP no fan cap sacrifici i segueixen disparant els pressupostos per a assessors, per a col·locar a militants en l’administració pública”.
 
Segons Baldoví, “els pressupostos no serveixen per a generar ocupació i riquesa i prova d’això és la previsió de creixement que té el govern de Rajoy. Al president del govern se li deuria caure la cara de vergonya, sobretot si mirem no massa temps arrere i revisem les hemeroteques, les promeses electorals, els cartells de la campanya o les fotografies de Rajoy en una oficina de l’INEM, on realment hauria d’estar inscrit el president, ja que ha demostrat amb escreix la seua incapacitat per a dirigir el govern central”.