Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís presentarà aquesta setmana una proposició de llei en les Corts Valencianes en la qual planteja la implantació d’un nou impost per a gravar l’impacte territorial i mediambiental de les grans superfícies comercials i crear amb aquests diners un “Fons Valencià per a la Innovació i Sostenibilitat del Comerç”.

Segons la coalició, aquest tipus de gravamen ja està vigent a Astúries, Navarra, La Rioja, Catalunya i Aragó i serà aplicat pròximament a Canàries, Balears i Andalusia. La principal novetat de la proposta de Compromís és que la recaptació de l’impost haurà de ser destinada íntegrament a crear un “Fons Valencià per a la Innovació i Sostenibilitat del Comerç Valencià” amb el qual, segons Fran Ferri, diputat de la formació, “es podria avançar en el pagament del deute als instituts tecnològics, així com incentivar la inversió en infraestructures d’equipament municipal i urbanisme comercial, i plans de dinamització comercial i d’actuació mediambiental”.

Amb la proposta del grup Compromís, el tipus de gravamen a aplicar a les grans superfícies seria de 17 euros per metre quadrat, una taxa que s’aplicaria de forma gradual segons la grandària de cada superfície comercial. D’altra banda, la proposta també contempla bonificacions per a les grans superfícies a les quals es puga accedir a través de tres o més mitjans de transport públic o que compten amb un àrea destinada de forma exclusiva al comerç just.