Bota al contingut principal

Demana l’anul·lació de la resolució perquè afecta el dret fonamental d’igualtat i no discriminació en relació amb el dret fonamental a l’educació.

Compromís ja va presentar l’any passat aquest mateix recurs per la resolució del transport escolar del curs 2012-2013 que establia per primera vegada els 3 km de distància en línia recta del centre educatiu al domicili habitual per a poder optar a les ajudes.

El grup parlamentari Compromís ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) un recurs contencions administratiu contra la resolució de la Conselleria d’Educació sobre el servei de transport escolar per al curs 2013-2014.

Compromís ja va presentar l’any passat aquest mateix recurs per la resolució del transport escolar del curs 2012-2013 que establia per primera vegada els 3 km de distància en línia recta del centre educatiu al domicili habitual per a poder optar a les ajudes, en compte de la distància mesurada segons les carreteres i camins transitables. A l’espera del que dictamina el TSJ pel recurs de l’any passat, Compromís també ha recorregut la resolució de transport per al pròxim curs, publicada el passat 25 de juny, per tornar a establir la distància de 3 km en línia recta.

Concretament, Compromís ha interposat recurs contenciós administratiu mitjançant procediment especial per a la protecció dels drets fonamentals de les persones i demana l’anul·lació de la resolució perquè afecta el dret fonamental d’igualtat i no discriminació en relació amb el dret fonamental a l’educació, consagrats en els articles 14 i 27 de la Constitució Espanyola.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “com és evident, els xiquets no saben volar i per arribar al seu col·legi han d’anar per vies transitables, és a dir carrers o carreteres. La mesura per a comptar eixos 3 km ha de ser aquella que tinga en compte el camí transitable, no la línia recta perquè sinó es generen desigualtats i injustícies, per això ho vam recórrer també l’any passat. Esperem que el TSJ ens done la raó en la demanda que afecta a l’ordre de l’any passat i tinguem així el camí més planer perquè el Tribunal també confirme l’anul·lació de l’ordre d’enguany”.

“Nosaltres pensem que qualsevol xiquet que visca a més de 3 km del seu centre educatiu per vies transitables ha de ser subjecte d’aquesta ajuda independentment de la distància que hi haja en línia recta i per això esperem l’anul·lació d’aquesta resolució que genera injustícia i desigualtats entre els escolars”, ha conclòs Oltra.