Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei per a instar el Consell a què dote les infraestructures de la Ciutat de les Arts i les Ciències d’un programa integral d’actuacions culturals destinades a promoure i a facilitar l’accés de tota la ciutadania valenciana al món de la cultura, les arts escèniques i la música.

Segons ha assenyalat Oltra “tenim algunes de les noves infraestructures megalítiques, com l’Àgora que no compten amb cap contingut cultural, ni amb una programació continuada. També tenim altres estructures dedicades únicament a una utilització minoritària i infrautilitzades com ara el Palau de Les Arts o les Sales Auditori de l’Oceanogràfic i el Museu Príncep Felip”.

“Des de Compromís entenem que estes infraestructures que tants diners ens han costal ai valencians i valencianes, han de poder ser gaudides per la majoria de la ciutadania, i a mes han de ser un suport decidit al món de la cultura, les arts escèniques, la música i altres expressions culturals i artístiques. També entenem que estes infraestructures han de servir a estes expressions de manera horitzontal i generalitzada fomentant la cultura i l’esbargiment no consumista des de la base”.

En este sentit Compromís insta al Consell a què s’articulen convenis de col·laboració amb l’Escola Superior d’Art Dramàtic, els Conservatoris Professionals de Dansa i els Conservatoris Superiors de Música per a que puguen utilitzar l’Àgora o alguna de les sales del Palau de les Arts, de manera gratuïta, per a representacions pròpies o com a suport d’infraestructura educativa o espai per a assajar i formar-se els estudiants.

Així mateix s’insta a què s’articule una normativa per la qual les escoles i els grups de teatre, grups de música o solistes, grups de dansa, etc. que siguen amateurs puguen utilitzar per a desenvolupar les seues activitats i representacions l’Àgora o el Palau de les Arts a títol gratuït.

Esta normativa també recolliria que les associacions sense ànim de lucre ONG’S, fundacions, així com les associacions festives sense ànim de lucre: falles, fogueres, gaiates, colles, comparses, penyes, comissions, puguen utilitzar per a desenvolupar les seues activitats l’Àgora, el Palau de les Arts o les Sales Auditori del Museu Príncep Felip i l’Oceanogràfic.

Així mateix també s’insta el Consell a prendre les mesures adients per a què les entrades per poder accedir al Bioparc València, l’Hemisfèric, el Museu de les Ciències Príncep Felip, l’Oceanogràfic i ¡’Àgora siguen gratuïtes per als ciutadans i ciutadanes residents a la Comunitat Valenciana.