Bota al contingut principal

Compromís ha denunciat hui que el govern del PP ha deixat al marge de la comptabilitat oficial milers d’ajudes per a l’accés a l’Habitatge en un intent per maquillar les xifres oficials de dèficit. Segons la pròpia documentació del Consell, les ajudes del Pla d’Habitatge 2009-2012 impagades es troben “Pendents de Comptabilització”, i com a conseqüència, no existeix cap partida pressupostària per al pagament de les ajudes concedides.

Per al diputat de Compromís, Fran Ferri, “és un escàndol que la Generalitat estiga guardant en els calaixos les ajudes de l’habitatge impagades des de fa més de quatre anys. Estan intentant maquilla de forma artificial les xifres del dèficit a costa de milers de famílies que únicament volen cobrar allò que la Generalitat es va comprometre a pagar”.

Segons ha assegurat Ferri, “la llei General de Subvencions estableix que les ajudes han d’estar comptabilitzades una vegada són concedides per què puguen comptar amb una reserva de crèdit en el pressupost i els beneficiaris tinguen una major garantia per a cobrar-les o reclamar-les davant la justícia”.

El diputat de Compromís Fran Ferri ha tingut accés a aquesta documentació després de més d’un any d’espera des de la primera sol·licitud de documentació realitzada el 3 de maig de 2012. La consellera de Territori, Habitatge i Medi Ambient, Isabel Bonig, havia al·legat fins ara problemes tècnics que impedien que el diputat de Compromís revisara estos expedients sobre milers d’ajudes impagades des de fa anys.

“Després de descobrir la dubtosa gestió financera de les ajudes entenem les poques ganes de la consellera de facilitar-nos una documentació que demostra que s’ha estat enganyant a milers de famílies actuant al marge de la llei de subvencions”, ha declarat Ferri.

El Grup Parlamentari Compromís ha anunciat que demanarà la compareixença de la consellera Bonig en Les Corts per a explicar la nefasta gestió d’aquestes ajudes.