Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella, ha demanat explicacions per escrit al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, perquè justifique, si pot, per què la conselleria ha destinat en 2011 més diners per a comprar uniformes per als estudiants de centres públics que per a combatre el fracàs escolar.

Segons ha explicat el parlamentari responsable de temes d’educació i cultura de Compromís, “Educació gastarà en 2011 un total de 350.000 euros per a comprar uniformes, mentre que per a plans per a combatre el fracàs escolars, enguany sols destinaran 315.000 euros. Que la vestimenta dels alumnes siga més prioritari que la seua formació, diu molt d’un govern que pensa més en la pompa, en la imatge i en gastar que en la formació dels nostres joves, que són el present i el futur de la nostra terra”.

Per a Pañella, “el conseller Font de Mora prefereix joves que fracassen en l’escola, que no pensen, que no siguen crítics, que no tinguen una bona formació, que siguen analfabets en valencià i no estiguen altament qualificats, però això sí, que vagen tots uniformats com van en països amb règims totalitaris que de tant en tant també critiquen des del PP als seus dirigent però després copien les seues formes d’actuar”.

El parlamentari valencianista ha denunciat que des de la Conselleria d’Educació sols s’ha destinat enguany 160.000 euros per al programa Integra i 155.000 euros per al programa Previ. “Si amb 315.000 euros hem de combatre el fracàs escolar al País Valencià, sembla que el conseller Font de Mora, després de tants anys al càrrec, no s’entera de com està la situació en els centres educatius i està més pendent de les ofertes d’impremta per a fer fullets amb publicitat enganyosa que de posar solució a un fracàs escolar que afecta al 38,5% dels joves d’entre 16 i 18 anys, una xifra que per a nosaltres és molt preocupant”.

Pañella ha denunciat que la despesa dels uniformes escolars, “és una acció més d’un govern que menysprea l’educació pública i que sembla que aposte per l’analfabetisme de la ciutadania, això sí, amb uniformes per a major glòria del règim”.