Anar directament a les notícies

Compromís i Anova s’alien en la defensa del municipalisme i l’autonomia dels ajuntaments

Publicat el en Llibertat i Igualtat

L’històric edifici de l’Ateneu de Madrid ha estat l’escenari de la roda de premsa de Compromís i Anova, per presentar les al·legacions que la formació gallega a fet al Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local presentarà mitjançant el diputat de Compromís, Joan Baldoví.

En la trobada amb la premsa han participat Joan Baldoví, la coportaveu de l’àrea Institucional de Compromís, Teresa Garcia, la diputada gallega Consuelo Martínez i el responsable nacional de relacions polítiques d’Anova, Luis Eyre.

Baldoví ha reconegut que la col·laboració de Compromís i Anova “forma part de la política de la coalició de fomentar la participació ciutadana i de posar l’escó al servei dels col·lectius socials i polítics que així ho demanen. En esta ocasió, a més, hi ha una total coincidència d’ambdues formacions per defensar un model d’estat descentralitzat, on es respecte l’autonomia dels ajuntaments i es pose en valor el municipalisme”.

En total, Compromís presentarà 30 esmenes pròpies més les aportades per Anova, amb una clara intenció de millorar la llei, garantir l’autonomia dels ajuntaments i defensar els drets socials de la ciutadania.

Segons Baldoví, “hui avancem en fer de la democràcia una ferramenta útil, oberta i participativa. Hem posat en marxa la nostra web de Congrés Transparent, tenim en marxa la iniciativa ciutadana de Volem Saber, totes fetes per a comptar amb l’opinió de la ciutadania. Hui, a més, obrim una línia de col·laboració i diàleg amb Anova, que esperem que continua al llarg de tota la legislatura”.