Bota al contingut principal

Compromís considera inacceptables els impagaments que el Consell està mantenint amb organitzacions que treballen amb persones discapacitades o amb dificultats d’aprenentatge, com es el cas del deute que el govern valencià manté amb Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord, que agrupa a cinc centres ocupacionals.

La situació financera d’esta entitat d’atenció als discapacitats és molt complicada ja que el Consell els deu el 70% de la subvenció de 2013 quan ja ens trobem en l’últim trimestre de l’any. Els treballadors no perceben les seues nòmines des de fa mesos i els centres no poden fer front a les despeses corrents amb la qual cosa no compten amb els recursos necessaris per al manteniment del servei que ofereixen.

La Conselleria d’Hisenda ha prioritzat el pagament als centres ocupacionals privats, deixant impagades a les entitats públiques, que en molts casos no reben altre finançament com ocorre amb el Consorci Comarcal de Serveis Socials de L’Horta Nord. La situació va a empitjorar ja que el govern valencià ha anunciat als responsables del Consorci que no pensa pagar-los fins que no arriben els diners del FLA, que està previst, encara que de manera no oficial, per a final d’any.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra “per al govern del PP les persones discapacitats no estan entre les seues prioritats. L’actuació negligent del Consell està fent perillar la viabilitat dels centres d’atenció als discapacitats, uns centres que aposten per la qualitat i una atenció digna als usuaris”.

És intolerable que les retallades castiguen a les famílies que més necessiten el suport de l’administració pública, per això mostrem el nostre suport a les mobilitzacions que s’estan organitzant des del Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord”.

Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts per a exigir al Consell l’abonament als centres ocupacionals de tot el que se’ls endeuta, així com els interessos que han tingut que pagar als bancs pel retard en el pagament de la Generalitat.