Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “el PP té clar que perdrà la Generalitat el 2015 i comença a repartir el pastís entre els seus afins, abans que siga massa tard”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “com ja ens temíem i havíem alertat, el Consell ha malvenut la VIU a l’editorial Planeta per un preu tan sensiblement inferior a les despeses que aquesta estranya “universitat privada amb fons públics” li ha generat a les arques públiques que, més que de venda, podríem parlar de regal. Dóna la impressió, en efecte, que el Consell li haja regalat a Planeta 30 milions i mig d’euros i que l’editoral, a canvi, li haja donar una “propina” de 4 milions”.

Pañella ha assegurat que “cal emmarcar aquesta venda/regal en el context d’un PP que té ja clar que perdrà la Generalitat en les eleccions del 2015 i que, abans que això passe, comença la subhasta del nostre territori a base de vendes/regal com aquesta, o adjudicacions a llarg termini, per tal de mirar de perpetuar-se i de mantindre el control de la situació després d’aquesta data”.

El diputat de Compromís ha recordat que “ens vam oposar des del primer moment a la creació d’aquesta VIU, que consideràvem i continuem considerant absolutament innecessària, tenint en compte la xarxa d’universitats públiques ja existents al nostre país. I hem denunciat sistemàticament des de la seua obertura que la VIU s’ha nodrit bàsicament d’un alumnat extravalencià, al qual li hem subvencionant amb diners públics els seus estudis, només per a inflar les xifres d’una universitat sense sentit”.

Pañella ha exigit que “el Consell done la cara i explique que els números de la VIU han arribat a ser insostenibles; però que, en comptes de tancar-la, han preferit “regalar-la”, més que no vendre-la, a una empresa privada. Per què? Potser per a garantir que tot el professorat “afí” que hi ha contractat puga continuar mantenint les “prebendes”. I ha dit que “com la VIU passa a ser una universitat totalment privada, exigim que s’acabe qualsevol tracte de favor cap a ella en tot el que té a veure amb imposts, lloguer d’edificis i altres privilegis de què ha gaudit fins ara”.