Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo, Joan Baldoví, va manifestar aquest divendres que la tragèdia de Lampedusa (Sud de Sicília, Itàlia), on un centenar d’immigrants indocumentats han mort i uns 250 es troben desapareguts, demostra “el fracàs de la Unió Europea”, de la qual va criticar que “enlletgeix” els gestos de solidaritat de la gent.

“Aquesta tragèdia ve a assenyalar de nou el fracàs de la Unió Europea, que enlletgeix les polítiques de solidaritat de la gent”, va dir Baldoví, per a qui “la Unió Europea està mirant cap a un altre costat”, en el que als fluxos d’immigració i les seues causes es refereix. En la seua opinió, “aquesta tragèdia ve a significar que no s’estan fent bé les coses”. “És urgent que, des de la Unió Europea, s’escometen altres polítiques pel que fa a les gent que, desesperada, es llança en una bassa a l’aventura” a la recerca d’una vida millor, va dir.

En la seua opinió, la situació en els països de les costes del nord d’Àfrica, d’on parteixen les remeses d’immigrants cap a Lampedusa, “és insostenible” i urgeixen noves polítiques de cooperació.

En aquest sentit, va criticar que en tot l’espai europeu s’estiguen retallant les polítiques de cooperació. “No solament cal incrementar aqueixes polítiques de cooperació amb aquests països perquè en definitiva aquesta gent no tinga la necessitat d’eixir”, sinó que és necessari que els ciutadans pressionen perquè no es retallen aqueix tipus d’ajudes.